Smagus birželio 21-osios dienos rytmetis prasidėjo mūsų darželyje drauge su rašytoja Evelina Daciūte. Į susitikimą su rašytoja atskubėjo smalsūs ir žingeidūs vyresniųjų grupių ugdytiniai, kuriems rašytoja pristatė savo kūrybą. Didžiausio populiarumo visame pasaulyje sulaukusi knyga „Laimė yra lapė“, išversta į 17 užsienio kalbų, vaikai turkiškai ismoko pasakyti stebuklingą burtažodį. Knygelė „Drambliai eina į svečius“ apdovanota IBBY Lietuvos skyriaus už geriausią knygą mažiesiems skaitytojams.

Smalsieji klausytojai sužinojo, kad lėčiausias gyvūnas yra Lėtasis Loris, bei suprato, kuo skiriasi paveikslėlių knygos nuo pasakų knygų, taip pat klausėsi ir poezijos. Ugdytiniai dalyvavo kūrybiniame procese, kūrė savo svajonių mokyklą, o jų buvo labai įvairių…

O kaip gi be mylimos rašytojos autografų ant knygelių…

Vaikų mąstymai ir improvizacijos stebino ir linksmino. Netgi išsiaiškinome, ką veikti, kad rytas būtų linksmesnis. O kaip suaugusieji ir jų augintiniai supanašėja nuostabiai atsiskleidė ,,Ševeliūros” istorijoje.

Šis susitikimas tapo šypsenų, skardaus juoko, pamąstymų, įsiklausimo ir santykio su knyga laikas.

Nuoširdus ačiū už susitikimą Evelina Daciūtė, už įtraukiančią kūrybą, kurios dėka išsiplečia vaikučių akys, atgimsta kūrybiniai procesai, aplinkui skrajoja stebuklingi sapnai, svajonės ir siekiai.

 

Translate »
x