Gegužės 10 d. darželio kiemas garsiai klegėjo nuo audringų vaikų plojimų, garsių šūksnių ir džiaugsmingų emocijų. Mūsų įstaigoje vyko Lietuvos ikimokyklinio ugdymo įstaigų projekto „Lietuvos mažųjų žaidynių“ II-ojo etapo varžybos, kurias organizuoja Lietuvos tautinis olimpinis komitetas (LTOK) ir Lietuvos ikimokyklinio ugdymo kūno kultūros pedagogų asociacija (RIUKKPA).

Fizinio lavinimo mokytojas su ugdytiniais įnešė tikrąją Olimpinę ugnį, kuri simbolizuoja kilnius siekius, taiką, draugystę ir vienybę. ,,Žvirbliukų” grupės vaikai pristatė Olimpinį šūkį „Citius, Altius, Fortius“, kurie reiškia „Greičiau, aukščiau, stipriau“.

Visos darželio grupės garsiai ir su trenksmu pristatė savo šūkius, kuriuose dominavo Olimpinių Žaidynių vertybės: tobulėjimas, pagarba ir draugystė. Skambant Olimpinei dainai mažieji atliko mankštelę, po kurios prasidėjo varžybos. Mažieji sportininkai rungtyniavo dviejose estafetėse: PLAUKIMO ir JOJIMO. Kitos sporto veiklos vyko stotelių principu: TINKLINIS, LEDO RITULYS, PARŠIUTAS ir JOGA.

Mažieji dalyviai stengėsi būti vikrūs ir greiti, įveikiant įvairias kliūtis, ištvermingi, atidūs. Jų garbingas sportinis elgesys ir noras sąžiningai siekti pergalės buvo pastebėtas ir įvertintas „Lietuvos mažųjų žaidynių“diplomais.

Renginį organizavo fizinio lavinimo mokytojas Darius, ikimokyklinio ugdymo pedagogės: Laima, Jolita, Inga bei meninio ugdymo mokytoja Renata.

 

Translate »
x