,,Vaikai – gražiausios pasaulio gėlės. Ir niekas taip gražiai nežydi kaip šypsena vaiko lūpose, niekas taip greit nedžiūsta kaip vaiko ašaros, niekas taip nepasotinamas kaip vaiko noras sužinoti, pažinti” (A. Baltrūnas).

Kasmet birželio pirmąją darželyje švenčiame Tarptautinę vaiko gynimo dieną. Šios dienos rytą linksmai ir šventiškai pasipuošęs darželio kiemas kvietė visus į šventę – Saulės, vėjo, pievų ir vandens stovyklą.

Šventės iniciatorės pedagogės L. Černiavskienė ir A. Vinciūnienė pasiūlė išradingų, netradicinių, edukacinių, kūrybinių, žaidybinių veiklų patiems mažiausiems.

Darželio teritorija virto dideliu stovyklos miesteliu: įvairiaspalvės palapinės, vandens pramogos, laivelių plukdymas, linkint palankaus vasariško vėjo, popieriniai spalvoti lėktuvėliai vaikučių rankose kylo į šiltos vasarėlės dangų… Smalsuoliai gamino vabzdžius, kurie nutūpė ant margaspalvio ,,Vabalų viešbučio”. Vaikai kūrybiškai piešė, tapė netradicinėse aplinkose, vaišinosi sveikais užkandžiais, džiaugėsi muilo burbulų gausybe… Mažieji stovyklautojai turiningai, kupini džiugių emocijų, nuostabių akimirkų, praleido Vaikų gynimo dieną…

 

 

Translate »
x